Samlingspunktet for frivilligheten i Marker

I Marker kommune finnes det allerede mye frivillighet. Vi har utallige lag og foreninger som spesialiserer seg på hvert sitt område, og som med sitt engasjement bidrar med å skape noe verdifullt for innbyggerne i Marker. Vi ønsker å komme i kontakt med de frivillige – du behøver slettes ikke å være del av noe lag eller forening for å drive med frivillig arbeid. Vi vil gjerne høre dine tanker og idéer, om du behøver hjelp med noe, eller om det er noe du ønsker å bidra med. På Marker Frivilligsentral skal alt frivillig arbeid koordineres og synliggjøres for alle i bygda.

 

En sosial møteplass

Vi håper at frivilligsentralen vil ha mange bruksområder med tiden. Men først og fremst ønsker vi å skape en møteplass for alle. Vi holder til i Storgata 47 (gamle Tollergården i Ørje sentrum), og daglig leder befinner seg her stort sett hver dag. Her har vi et eget møterom som vender ut mot Storgata – dette rommet kan du booke dersom du for eksempel trenger å holde et møte. Vi har også et kjøkken man kan benytte seg av.

Å komme innom sentralen skal ikke være tungvint eller kreve noen avtale – vi ønsker besøk fra deg, og håper du vil ta turen innom uten forpliktelser. Vi legger til rette for et hyggelig, uformelt møte!

 

Planer for 2023

Det er mye som skal skje dette året. Vårt viktigste fokus rettes mot å skape et nettverk av frivillige og opprette et samarbeid med de lag og foreninger vi har i kommunen. Oppdragene våre vil kreve mange frivillige, og da er det minst like viktig at det blir tilrettelagt for at alle kan dele sine meninger og erfaringer om hvordan man kan lage et best mulig tilbud. Nederst i artikkelen vil du finne link til frivilligsentralens egen nettside. Her kan du finne informasjon om hvilke oppdrag som er tilgjengelige nå, og oppdatere deg på nye ting som skjer underveis i år.

 

Registrer deg som frivillig!

Hvordan kan jeg melde meg inn som frivillig? Det finnes flere måter, og du velger det som passer deg best.

Vi har en helt egen nettside der alt av informasjon om frivilligsentralen er samlet. Denne nettsiden er den viktigste vi har, for her vil du legges til som frivilligkontakt slik at vi kan nå deg enkelt. Her kan man lese nyheter, sjekke kalender, melde seg på oppdrag og legge inn ønsker:

https://marker.frivilligsentral.no/

 

Du burde også sjekke ut Frivillig.no, men dette er kun for oppdrag:

https://frivillig.no/marker-frivilligsentral

 

Hvis du har andre spørsmål, eller ønsker å registrere deg som frivillig på en annen måte, så er det bare å ta kontakt med daglig leder Amanda Dehli Johansson.