libby-liten

Libby (Overdrive) - E-bøker og E-lydbøker på engelsk

Hør engelske e-bøker og e-lydbøker på mobilen med bibliotekets nye app "Libby". Du trenger bare lånekort fra biblioteket.

Utvalget vårt finner du på https://viken.overdrive.com/

E-bøker og e-lydbøker kan lånes til mobiltelefoner og nettbrett (både iOS, Android og Windows 10), leses i nettleser og også på enkelte leseplater. Libby kan lastes ned i App Store, i Google Play og i Windows Store (Windows 10).

Hvordan komme i gang:
Last ned "Libby, by Overdrive"-appen
Finn Viken fylkesbibliotek
Legg inn ditt lånekortnummer

Utlånsregler:
Du kan låne inntil 3 bøker samtidig
Du kan reservere inntil 3 bøker samtidig
Lånetiden er 21 dager.
Du kan ikke fornye lånet.

E-bøkene og e-lydbøkene blir automatisk «innlevert» når lånetiden går ut, men lever gjerne inn når du er ferdig, så blir e-boka eller e-lydboka ledig for neste låner.
Det er ingen gebyrer!

libby-banner-01.png

bookbites-icon128x128

BookBites - E-bøker og E-lydbøker på nett

Appen “Bookbites Bibliotek” kan brukes på nettbrett og telefoner som bruker operativsystemene Android eller iOS (Apple). BookBites gir tilgang til mengder av e-bøker og lydbøker fra store og små forlag, og som leser får du innsikt i egen lesing og motiveres til å lese mer. 

I BookBites vil du kunne låne, reservere og lese elektroniske bøker og e-lydbøker! Merk at du kun kan ha 3 lån samtidig og at det er 21 dagers lånetid.

Du kan også lese mer om BookBites her: https://edu.bookbites.com/no/bibliotek-funksjoner/

Slik fungerer det:

  1. Last ned appen Bookbites fra Google Play eller App Store.
  2. Opprette en bruker og velg ett passord. Du kan registrere deg med enten gjennom Facebook, Google eller e-postadresse.
  3. Logg deg inn med lånernummer og PIN-kode.
  4. Du får nå opp alle biblioteker du er knyttet til som bruker BookBites. Velg f.eks. Marker som ditt hovedbibliotek.
  5. Du har nå tilgang til e-bøker på BookBites. E-bøkene har 3 ukers lånetid, og du kan låne inntil 3 bøker av gangen.
Filmbib-logo-web-profil

FilmBib - Gratis strømming av norske filmer (dokumentar- og kortfilmer)

Høsten 2015 lanserte Norsk filminstitutt FilmBIB - en  ny strømmetjenesten for kort- og dokumentarfilm. Sjekk ut den nye tjenesten her!

Du får gratis tilgang til FilmBIB via norske folkebibliotek og Nasjonalt Lånekort. Du logger på tjenesten med ditt lånekortnummer og PIN-kode. Se filmene på pc, mac, mobiltelefon eller nettbrett. Logg inn med lånekortet ditt (husk å taste stor N) og PIN-koden fra biblioteket. 

Mangler du Nasjonalt Lånekort, PIN eller har problemer med innloggingen? Kontakt ditt lokale bibliotek.

pressreader

PressReader - Tilgjengelige aviser og magasiner på mer enn 60 språk

Appen Pressreader gir deg tilgang til over 7200 aviser og magasiner på mer enn 60 språk. Om du logger deg på nettverket når du besøker et bibliotek i Viken kan du lese aviser gratis i inntil én uke etter siste besøk på biblioteket.

Slik gjør du det:
Last ned appen Pressreader fra AppStore eller Google Play. Koble deg på bibliotekets nettverk og last ned de avisene og magasinene du måtte ønske – du kan fortsette å lese og laste ned aviser og magasiner inntil én uke etter ditt siste besøk på biblioteket.
(På bakgrunn av koronavirus og stengte bibliotek har vi fått utvidet tilgangen til PressReader fra 7 til 60 dager i hele Viken)

nasjonalbiblioteket-1 (2)

Nasjonalbiblioteket - bokhylla

På Nasjonalbiblioteket sin nettside kan du søke i det store og svært innholdsrike nettbiblioteket. Her finner du digitaliserte aviser, tidsskrifter, bilder, bøker og mye mer. Alle bøker utgitt i Norge til og med år 2000 kan du lese helt gratis i nettbiblioteket, men du må være på nett og ha norsk IP-adresse.

lesekroken

Lesekroken Eventyrportal

Lesekroken.no er en nettbasert eventyrportal på 22 språk med barnesanger, karaoke og diverse aktiviteter. Gratis for alle kommunens innbyggere, skoler, barnehager etc.

Her får du gratis streaming av eventyr-blabøker på 22 språk, barnesanger og karaoke. Tjenesten er tilrettelagt for alle, både minoritetsspråklige, tospråklige og etnisk norske.

Lesekroken.no inneholder i tillegg interaktive aktiviteter til eventyrene. Tjenesten er nettbasert, ingen installasjon eller nedlasting av program er nødvendig. Brukerne kan logge seg på uansett hvor de er i verden.

Eventyrene er oversatt og innlest av tospråklige pedagoger, tilknyttet flere av landets kommuner. I tillegg bidrar kjente artister og skuespillere. Det er de samme fire eventyrene som går igjen på hvert fremmedspråk: Mannen som skulle stelle hjemme, De tre bukkene Bruse, Den syvende far i huset og Pannekaka. Nytt av året er et bibliotek med barnesanger der du kan lytte til eller synge med etter instrumental innspilling av melodien. Du har også mulighet for å skrive ut sangtekstene, samt synge med på karaoke.

Publikumspassordet er:  bokhyller