Hjem/Om kommunen

Bo i Marker

Oversiktsbilde av Ørje Sentrum


I Marker kommune er det fint å bo - hos oss vil du føle deg hjemme fra første stund.

Marker kommune med ca 3.500 innbyggere har flere etablerte boligområder og rimelige byggeklare tomter i Ørje "som selges over disk". Vi har flere borettslag i kommunen og disse blir administrert av Sarpsborg og omegns Boligbyggelag og Eidsberg Boligbyggelag.
 


Kontorer/forretninger/arbeidsplasser
Kommunesenteret Ørje med ca 1.500 innbyggere ligger midt i kommunen og her er all kommunal og statlig (trygdekontor, lensmannskontor, )administrasjon samlet i Rådhuset. Eget bibliotek.

Her er det forretninger av forskjellige slag, samt lege, tannlege, apotek, bank, post i butikk m.m.

De fleste arbeidsplassene i kommunen er i eller ved sentrum. 

Friluftsliv
Det er rike muligheter for friluftsliv. Her ligger alt til rette for naturopplevelse, - du fiske, ha muligheter for jakt og andre friluftsaktiviteter som kanopadling, bading, sykling, m.m. ”Fjella” er et fint turområde med løypenett både sommer og vinter. Her finner du også mange idylliske tjern og vann.

Linnekleppen, som med sine 325 m.o.h. er blant de høyeste toppene i fylket. Det 17 m høye branntårnet ble bygget i betong i 1935 og erstattet det gamle tretårnet fra 1908. Her har Østfold Skogselskap drevet brannvakt siden 1908, og tårnet er i dag Nord-Europas eneste bemannede skogbrannvakttårn. Ligger ved kommunegrensen til Rakkestad.

Slusefestival
Hvert år arrangeres det Slusefestival, med marked, jazzkonserter, båtturer og aktiviteter for hele familien.
 
Museum
Kanalmuseet inngår i et svært interessant område, med bl.a.Ørje Brug, Ørje sluser, Dampbåtmiljø, Ørjefortene, Et vakkert naturområde med bl.a. naturstier og badeplass.

Severdigheter
Det finnes en rekke kulturminner og severdigheter. (Se egne sider under fritid og kultur)
Kulturtilbud og kulturopplevelser av alle slag! Et rikt utvalg av lag og foreninger.

Vi tar vare på alle aldersgrupper - barn - unge - yrkesaktive og pensjonister

Det er gode oppvekstvilkår for barn og unge.
Vi har full barnehagedekning, Marker skole med barne- og ungdomstrinn og Skolefritidsordning, kort vei til videregående skoler (Mysen 24 km fra Ørje sentrum). Kommunen har idrettshall, idrettsanlegg, fritidsklubb og ungdommens kulturhus. I kommunen er det også etablert et nytt Ski- og mosjonssenter (Kjølen Sportcenter).

For yrkesaktive er det rike muligheter for arbeid, fordi det i kommunen finnes flere bedrifter som har behov for variert arbeidskraft.

For yrkeshemmede er det muligheter for arbeid i arbeidsmarkedsbedrift. (Innovi)

For pensjonister har vi en rekke aktiviteter. Vi har  bo- og servicesenter med omsorgsboliger.